+359 (2) 9810079 Музика
19.04.13, София 15:38
« »

Почивка в Мексико, Канкун - полет на 07.12.2018 г. - 8 нощувки в Мексико и 1 нощувка в Париж

11 дни / 8 Нощувки


Цена от:  1238 EUR

 
Полетно разписание в местни времена:
07.12.2018 София 07:00 Париж 09:10
07.12.2018 Париж 12:20 Канкун 17:15
15.12.2018 Канкун 19:30 Париж 11:00 (+ 1 ден)
17.12.2018 Париж 10:10 София 14:00
 • Времената на полетите са местни, часовата разлика между София и Канкун е -8 часа.

Ден 1 (07.12.2018):
Полет на с авиокомпания „Air France“ с тръгване от София в 07:00 ч. Кацане в Париж в 09:10 ч. и прекачване за полет до Канкун в 12:20 ч. Кацане в Канкун в 17:15 ч. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Настаняване и нощувка.

Ден 2 (08.12.2018):
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия - Мексико Сити. Не пропускайте уникалната възможност да посетите столицата на Мексико, града на контрастите - Мексико сити. Ще видите пирамидата на ацтеките, най- древния катедрален храм на Латинска Америка, знаменитите фрески на Диего Ривиера, както и ще минете по мексиканските „Елисейски полета” - проспект „Реформа”. Ще откриете „град, където хората стават богове” - Теотикан и ще се качите на най- високата пирамида на Мексико - Пирамидата на Слънцето (64 м), за да се възхитите на един "нереален" пейзаж, откриващ се пред очите ви. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 (09.12.2018):
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия - Чичен Ица-сенота Ик Кил-Валядолид. Чичен Ица - град-загадка на древните маи, който е включен в списъка на новите седем чудеса на света. Пирамидата Кукулкан, от която в дните на пролетното и есенното равноденствие се спуска „Пернатият Змей”, храмът на Ягуара с поразяващите въображението фрески на маите, Свещенният Сенот - място за ритуални човешки жертвоприношения, „Дом на Хилядите колони” - всичко това и много друго Вие ще видите по време на посещението на легендарната Чичен-Ица. Във втората половина на екскурзията ви предстои къпане в сенота Ик-Кил (в превод „пропаднала дупка”) с кристално чиста вода и посещение на Валядолид - един от първите градове на колониалното Мексико. В екскурзията е включен обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 (10.12.2018):
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Може да посетите Парк Шкарет - най-големият развлекателен парк на Карибите, където ще получите пълна представа за флората и фауната, както и за културата и обичаите на удивително Мексико. Ще влезнете в Дома на шепота със загадъчните специални ефекти, ще посетите истинско мексиканско гробище с весели надгробни камъни, както и музей, където са събрани интересни експонати. Папагали, фламинго, пеперуди, градина с орхидеи - всичко това в парка Шкарет. Във втората половина на деня ще имате уникалната възможност да се спуснете по настояща подземна река, да се качите на въртяща се обзорна площадка, да видите конното шоу, където мексиканци ще демонстрират майсторството си да въртят ласо. Не е за пропускане и знаменитото двучасово театрално представление, разказващо за историята на Мексико от древни времена до наши дни. Обяд - срещу доплащане.
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5 (11.12.2018):
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия - Чичен Ица-Коба-сенота Ик Кил. Посещение на ареологическата зона Чичен Ица, където е разположена историческата пирамидата Кукулкан. Плаване в сенота Ик-Кил (в превод „пропаднала дупка”) с кристално чиста вода. Посещение на град Коба, където ще се повозите на рикша или велосипед из джунглата. Ще имате възможност да се изкачите на най-високата пирамида на полуостров Юкатан (42м). В екскурзията е включен обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 (12.12.2018):
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия за любителите на истинските, екстремни приключения - една полудневна екскурзия наречена Салватико! Изпробвайте себе си, летейки над джунглата с канопи, прехвърляйки се от дърво на дърво по висящите мостове, разходете се из селвата (непроходима тропическа гора) с бъги и се освежете в едно от карстовите езера - сенота. В края на разходката ви чака обяд и видео репортаж за пътешествието ви по селвата. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7 (13.12.2018):
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия - Тамаскал. Уникална възможност по- отблизо да се запознаете с културата на Мексико. Ще преминете ритуал на пречистване в „дома на горещите камъни”, запазен до наши дни. Древният обред, който се е провеждал от индиански шаман, за хората по тези земи винаги е бил източник на здраве и душевна хармония. Обръщайки се към силата на вулканическите камъни и вдъхвайки ароматите на екзотичните треви, ще преминете 4 етапа, като по този начин се приближавате към телесното и духовно пречистване. Очаква ви маска от лечебна глина, почивка в хамак, лека вечеря от печени картофи и тропически плодове. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8 (14.12.2018):
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия – Коба – Тулум – Маянско ранчо. Коба е древен град на маите, изгубен в тропическите гори. Ще се изкачите на най-високата пирамида на полуостров Юкатан (42 метра) – пирамидата Нохоч Мул, от която се разкрива завладяващата гледка към джунглата, ще покарате велосипед или рикша в джунглата, в която се крият древните храмове и села с йероглифи на маите. Пристанищния град Тулум, където се свързават морски и сухоземни търговски пътища на древните маи, ще ви удиви със зашеметяващ изглед към крайбрежието на Карибите. Градът е забележителен със своите запазени сгради, което ще ви позволи лесно да си представите живота в най-големият търговски център на маите. След това ще имате възможност да опознаете живота на древните маи, ще опитате традиционни ястия и ще имате възможгност да поплувате. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 9 (15.12.2018):
Закуска. Освобождаване на стаите до обяд. Свободно време и трансфер до летище Канкун за полета на АК „Air France“ до Париж в 19:30 ч.

Ден 10 (16.12.2018):
Кацане в Париж в 11:00 ч, трансфер до хотела в Париж (в района на летището) и нощувка.

Ден 11 (17.12.2018):
Закуска. Освобождаване на хотела, трансфер до летището. Полет до София в 10:10 ч. Пристигане на летище София в 14:00 ч.

 • Програмата е примерна - последователността и провеждането на екскурзиите се определя на място в Мексико.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • самолетен билет София - Париж - Канкун - Париж - София с AK Air France;
 • пътнически и летищни такси (в размер на 245 евро на човек към 12.05.2018, възможни са изменения към момента на издаване на билетите 16 дни преди датата на полета, което ще промени цената на туристическия пакет с размера на евентуалното изменение);
 • 8 нощувки на съответния пансион в избрания от Вас хотел в Мексико;
 • 1 нощувка в Париж в хорет в района на летище;
 • всички трансфери по програмата;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance).

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • допълнителни екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане);
 • местна такса около 60 Euro при напускане на страната (заплаща се на летището);
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 6 евро; за лица от 75 до 80 г: 16 евро;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД".

Забележка:
 • Като правило хотелите в Мексико не предоставят нормално трето легло, а в стаята има 2 легла. В някои хотели няма допълнителни легла, или те могат да бъдат във вид на издърпващо се легло.

Условия за записвания и анулации:

1. Плащания:
 • авансово плащане - 700 лв. на човек при записване;
 • пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 32 дни преди датата на пътуване (по промоционални оферти за ранни записвания пълното плащане трябва да е извършено в указания за съответната оферта срок);

2. Анулационни срокове:
Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация на пътуването), без да дължи неустойка е 121 дни преди датата на пътуването. След този период са валидни следните неустойки при анулация на пътуването от страна на потребителя:
  • от 120 до 32 дни преди датата на отпътуване - неустойка в размер на 700 лв.;
  • от 31 до 16 дни преди датата на пътуването -неустойка в размер на 70% (възможна е смяна или корекция на име до 16 дни преди датата на отпътуване);
  • от 15 дни до 0 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата цена на пътуването.

3. Необходими документи:
 • международен паспорт, който е валиден минимум шест месеца след последния ден на престой в страната.

 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 10. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 10 дни преди датата на отпътуване.
 • При пътуване в Мексико: за подробности моля посетете сайта на Външно министерство.
 • Промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
 • Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.